Uddannelser

Send denne side til en ven.

Smed - EUX

image description

EUX er en kombineret erhvervsfaglig og gymnasial uddannelse, som både giver dig et svendebrev og en studentereksamen.

Med EUX vil du stå stærk på en videregående uddannelse, for det er en stor fordel at kende den praktiske, håndværksmæssige side på en teoretisk universitetsuddannelse. Med en studentereksamen får du, alt efter hvilke fag du vælger på hvilke niveauer, direkte adgang til de videregående uddannelser.
Du vil også være ekstra godt funderet til at arbejde som faglært smed, også hvis du tænker på senere at starte din egen virksomhed.

Du skal undervejs i din erhvervsuddannelse tage teknikfag og dansk på A-niveau, engelsk, fysik og matematik på B-niveau og informationsteknologi og samfundsfag på mindst C-niveau. Derudover skal du have yderligere et antal fag på A-, B- eller C-niveau. Af disse skal mindst to fag være på B-niveau eller højere.

Du skal lave en større skriftlig opgave. Endelig skal du gennemføre et skriftligt eksamensprojekt hvor der indgår flere fag.

Forløbet afsluttes med eksamen og du får ud over de sædvanlige erhvervsuddannelsesbeviser udstedt eux-bevis med karakterer.