Tandklinikassistent

image description

Smil du er på
Som klinikassistent er du ofte den første, patienten møder på tandklinikken. Du er klinikkens ansigt udadtil og spiller en central rolle for patientens oplevelse af klinikkens atmosfære og kultur. Psykologi og patientservice er derfor vigtige elementer i uddannelsen.
Du skal være imødekommende, velplejet og klinisk korrekt.

Patienten/tandlægen og dig
Når patienten sidder i tandlægestolen skal du kunne fornemme, hvornår han eller hun har brug for en særlig opmærksomhed og hensyn. Samtidig skal du yde tandlægen effektiv assistance ved hele tiden at sørge for de rigtige instrumenter og materialer er klar.

Hygiejnen
Det er afgørende for patientens oplevelse af tryghed og sikkerhed, at klinikkens hygiejne er i top. Du vil blive specialuddannet i at varetage klinikkens hygiejneopgaver, så vi undgår smitteoverføring.

Klinikassistenten som behandler
Som klinikassistent kan du selv have patienter i stolen. Du kan afpudse og fluorbehandle tænder, undervise i hjemmetandpleje, tage røntgenbilleder og aftryk. De praktiske dele af opgaverne træner du på dukker på skolen, eller I går to elever sammen og øver på hinanden.
Du skriver og holder styr på journaler, skriver regninger, bestiller materialer og indkalder patienter til undersøgelse.

Uddannelsens opbygning
Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. På skolen får du undervisning i fag som anatomi og fysiologi, røntgen, klinikadministration m.fl. Men du skal også have fag som psykologi, naturfag, hygiejne og førstehjælp.

Får du ikke en elevplads efter afslutning på Grundforløb 2, har du mulighed for at starte i skolepraktik på en anden teknisk skole f.eks. EUC Syd i Aabenraa - og på den måde færdiggøre din uddannelse.

undefined