OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

  • Teknisk skole

  • Ernæringsassistent

    Som ernæringsassistent laver du sund og lækker mad i store køkkener.

    Vil du give mennesker livskvalitet med sund og lækker mad? Som ernæringsassistent gør du en forskel for mennesker. Du laver sund, nærende og lækker mad i store køkkener på fx hospitaler, plejehjem og skoler. Hver dag er du med til at give næring og nydelse til mange mennesker.

    På uddannelsen lærer du at anvende råvarer og tilberedningsmetoder til at forberede og tilberede velsmagende mad og måltider til alle aldersgrupper og til mennesker med særlige behov, fx diabetikere eller vegetarer. Uddannelsen er praksisnær med grundlæggende kompetencer inden for ernæring, råvarer, bæredygtighed, hygiejne, tilberednings- og produktionsmetoder, diæter og kulinarisk kvalitet.

    På uddannelsen lærer du om: 

    • fødevarer
    • ernæring og diætetik
    • kost og hygiejne
    • indkøb og økonomi

    Uddannelsen veksler mellem skole og læreplads.

    På skolen får du undervisning i fag som:

    • ernæringslære og diætetik
    • sensorik og madkvalitet
    • tilberedningsmetoder, produktionsteknik og planlægning
    • produktionshygiejne
    • teknologi og produktudvikling 

    Du skal også have fag som dansk, naturfag, samfundsfag og pskykologi.

    Sådan er uddannelsen bygget op

    Ernæringsassistent, 3 år og 5-7 måneder, inklusive grundforløbet.

    Erhvervsfag 1 
    Erhvervsfag 2 
    Erhvervsfag 3 
    Grundfag - Dansk E/C 
    Valgfag, bonusfag og støttefag

    De uddannelsesspecifikke fag
    Dansk E
    Naturfag E
    Almen fødevarehygiejne
    Førstehjælp
    Elementær brandbekæmpelse
    Grundforløbsprøve

    Psykologi E
    Tilberedningsmetoder, produktionsteknik og planlægning
    Diætetik
    Sensorik og madkvalitet

    Valgfri Specialfag:
    Råvarens egenskaber i madhåndværket
    Mad til børn - sunde børn

    Samfundsfag F
    Teknologi F
    Produktionshygiejne
    Ernæringslære
    Kostlære og vurdering
    Fødevarelære

    Valgfri specialefag:
    Internationalisering af mad

    Skolemad
    Et måltid i skolen
    Tilberedningsmetoder, produktionsteknik og planlægning 2
    Produktionshygiejne 2
    Ernæringslære
    Diætetik
    Kostlære og vurdering

    Valgfri specialefag: 
    Råvarens egenskaber i madhåndværket
    Mad til vegetarer og veganere

    Svendeprøven

    Job som ernæringsassistent

    Som ernæringsassistent kan du hjælpe folk til en sundere og gladere hverdag – fuld af smag. Du kan kan fx arbejde på sygehuse, plejehjem, ældrecentre, kantiner, cafeer, skoler, højskoler, modtagekøkkener, kaserner, dag- og døgninstitutioner og selvstændige virksomheder.

    Vil du videreuddanne dig? Som ernæringsassistent har du mange muligheder

    Som ernæringsassistent har du mulighed for at uddanne dig til akademigastronom, procesteknolog, diætist eller professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

    RYBNERS RESTAURANT- & KOKKESKOLE

    Bæredygtighed, lokale råvarer og økologi 

    Vil du være ernæringsassistent, bager og konditor, tjener eller måske gastronom? Så bliver du en del af Rybners Restaurant- & Kokkeskole. Her kommer du til at arbejde med bæredygtighed, lokale råvarer og økologi, så du er på forkant med udviklingen inden for branchen. 

    Vi har etableret et 800 kvm. bylandbrug: vores grønne klasselokale. Her kan du dufte, smage og røre ved sæsonens ingredienser og lære om dyrkning, vækst og optimal udnyttelse af råvarer.

    På Rybners Restaurant- & Kokkeskole har vi:

    • fokus på grundtilberedning og arbejdsprocesser
    • respekt og forståelse for smagsoplevelser
    • fokus på sammenhængen mellem sundhed og økologi

    Vil du være ernæringsassistent? Så er det vigtigt, at du:

    • har interesse for mad og sundhed
    • har lyst til at arbejde i et køkken
    • kan bevare overblikket - også når der er travlt
    • har sans for hygiejne
    • kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
    • er indstillet på at bruge it-værktøjer

     

    Derfor skal du vælge at blive ernæringsassistent

    Fakta om uddannelsen

    Varighed
    Fra 3 år og 5 måneder til 3 år og 7 måneder, inkl. grundforløb

    Adgang til hovedforløb
    Ernæringsassistentuddannelsen, grundforløb 2, giver også adgang til følgende hovedforløb:

    • Bager- og konditor 
    • Gastronom
    • Gourmetslagter 

    Adgangskrav
    9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik

    Adgangskrav til grundforløb 1 og 2

    Økonomi
    SU og elevløn

    Skolepraktik på Rybners 

    Får du ikke en elevplads efter afslutning på Grundforløb 2, har du mulighed for at starte i skolepraktik på Rybners og på den måde færdiggøre din uddannelse.

    Skolepraktik på Rybners

     

    Lærepladser til dig

    Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder om at finde en god læreplads.

    Læs mere

    Skolehjem

    Du har ret til at bo på skolehjem, hvis du har mere end 5 kvarters transporttid mellem hjem og skole med offentlige transportmidler.

    Læs mere

    Har du spørgsmål?
    Kontakt Klaus

    Klaus Højvang

    Vejleder

    phone61 22 73 64

    mailE-mail

    Klaus Højvang

    Bliv ringet op

    Når du udfylder denne formular, afleverer du dine personlige oplysninger i Rybners varetægt.
    Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her

     

    Ansøgning

    Start på din drømmeuddannelse

    Sådan søger du ind

    Grundforløb

    GF1 eller GF2? Din start på Teknisk Skole

    Bliv klogere på Grundforløb GF1 og GF2

    keyboard_arrow_up