Særlig brobygning 9. kl.

Masterchef
Som udgangspunkt skal holdet forberede og tilrettelægge en gallamiddag med en professionel tilgang. Forløbet afsluttes med en fest, hvor forældre og undervisere inviteres til afslutning på restauranten på Rybners Tekniske Skole. De underliggende emner i forløbet indeholder:

•          Planlægning af gourmetmenu
  •          Udarbejdelse af indkøbsliste af råvarer
  •          Tilberedning af retter
  •          Beregning af råvareprise
  •           Udarbejdelse af indbydelser, menukort og opdækning

Undervisningen foregår på Rybners Tekniske skole, Spangsbjerg Møllevej 72 i Esbjerg

Motor

Holdet øver sig i håndtering af værktøj i autotransportfaget. Afslutningsvis i forløbet bliver forældre inviteret ind til lettere serviceeftersyn af en motor. De underliggende emner i forløbet indeholder:

•          Opbygning af en motor på en plænklipper
  •          Vedligehold og reperation
  •          Brug af specialværktøj til opgaver
  •          Brug af fagene fysik, dansk og matematik i forhold til en motor
  •          Generel sikkerhed på værkstedet

Undervisningen foregår på Rybners Tekniske skole, Storstrømsvej 39 i Esbjerg

Byg og mal

Holdet skal isætte et vindue i en eksisterende væg. Vinduet skal herefter males. Modulerne er en veksling af tømrerarbejde og malerarbejde. Forløbet afsluttes med det færdige resultat af væggen med isat vindue for elever, forældre og undervisere. De underliggende emner i forløbet indeholder:
Tømrer:

•          Save hul til vindue i væg
  •          Isætte lysning
  •          Udarbejdelse af vindue til isætning

Maler:

•          Maling af vægge og træværk
  •          MAL-kode

Byg en røgeovn

Holdet skal bygge en røgeovn i metal. Der vil være undervisning i, hvordan en røgeovn fungerer og den praktiske opbygning af ovnen. Forløbet afsluttes med, at forældre og undervisere inviteres til en demonstration af ovnen i funktion. De underliggende emner i forløbet indeholder:

•          Planlægning og design
  •          Tegning, tegningsforståelse og målestolsforhold
  •          Forarbejdning og svejsning
  •          Opbygning af røgeovnen
  •          Sikkerhed og brug af værktøj
  •          Kendskab til materialer Undervisningen for forløbet

Butik: Livsstil og mode
Holdet skal arbejde med etablering af en selvvalgt butik og forberede den til fremtiden. Forløbet afsluttes med, at forældre og undervisere inviteres til en præsentation af butikken. De underliggende emner i forløbet indeholder:

•          Arbejde med mode
  •          Arbejde med ny tendenser indenfor mode
  •          Visuelle indtryk
  •          Moden i forhold til lokale butikker

Undervisningen foregår på Rybners Handelsskole, Svendsgade 19-21 i Esbjerg