Særlig brobygning 8. kl.

Festen
Som udgangspunkt skal holdet forberede og tilrettelægge en fest. Forløbet afsluttes med en fest, hvor forældre og undervisere inviteres til afslutning på restauranten på Rybners Tekniske Skole. De underliggende emner i forløbet indeholder:

•          Planlægning af menu
  •          Råvarer og tilberedning
  •          Ernæring og beregning
  •          Indbydelser, menukort og opdækning
  •          Påklædning og hår

Undervisningen foregår på Rybners Tekniske skole, Spangsbjerg Møllevej 72 i Esbjerg

Transportvejen

Holdet øver sig i at lave service på biler. Der bestilles og hentes varer på lageret. Undervejs i forløbet bliver forældre inviteret ind til lettere serviceeftersyn af bilen. De underliggende emner i forløbet indeholder:

•          Motor, bremser, lys
  •          Autofagets værktøj og specialværktøj
  •          Sikkerhed
  •          Udarbejde en ruteplanlægning som chauffør
  •          Håndtering af gods
  •          Udarbejdelse af fragtbrev og følgeseddel Undervisningen for forløbet

Undervisningen foregår på Rybners Tekniske skole, Storstrømsvej 39 i Esbjerg

Huset

Holdet skal fremstille en vægkonstruktion med tage samt beklæde og dekorere dette afsnit i huset. Forløbet afsluttes med rejsegilde for elever, forældre og undervisere. De underliggende emner i forløbet indeholder:

•          Gulvkonstruktion og vægopbygning
  •          Opmåling og optegning
  •          Skitse og maling af opstalter
  •          Tapetsering og maling af vægge
  •          Tagkonstruktion
  •          Maling af logo

Grill

Holdet skal bygge en grill i metal. Forløbet afsluttes med at forældre og undervisere inviteres til en demonstration af grillen. De underliggende emner i forløbet indeholder:

•          Planlægning og design
  •          Tegning, tegningsforståelse og målestolsforhold
  •          Forarbejdning og svejsning
  •          Opbygning af grill
  •          Sikkerhed og brug af værktøj
  •          Kendskab til materiale

Frisør

I dette forløb afprøver holdet forskellige arbejdsopgaver indenfor frisørfaget. Undervisningen foregår primært i en af vores saloner og omfatter blandt andet følgende:

•          Føn og styling
  •          Lette opsætninger
  •          Hårvask
  •          Hårpleje og materialeforståelse.

Eleverne arbejder primært sammen parvis og bruger hinanden som modeller. Det er en god ide, at eleverne møder i praktisk fodtøj, da de kommer til at arbejde meget stående i løbet af dagen.

Lav dit eget plejeprodukt og start din egen virksomhed

Holdet arbejder med udvikling og markedsføring af et selvudviklet produkt. Forløbet afsluttes med en minisession for forældre og undervisere, hvor eleverne er frontpersonalet, der demonstrerer et udvalgt produkt. De underliggende emner i forløbet indeholder:

•          Udvikling af eget produkt
  •          Markedsføring af produkt