Introduktionsforløb 8. kl.

I 8. klasse inviterer vi grundskoleelever til et introduktionsforløb, som giver et indblik i vores erhvervsuddannelser og fagretningerne på grundforløb 1.

Men først og fremmest introducerer vi eleverne for, hvad en erhvervsuddannelse er. Hvad vil det sige at være elev på en erhvervsuddannelse, og hvorfor er det attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse? Eleverne får kendskab til erhvervsuddannelserne som uddannelser, der består af en kombination af teori og praksis, faglig stolthed og skills.

Introduktionsforløbet er således med til at afklare elevens valg af uddannelse efter grundskolens afslutning:

På introduktionsforløbet kommer eleverne omkring følgende:

• En præsentation af skolen - hvad er en erhvervsskole, en fagretning og en erhvervsuddannelse?
  • En rundvisning på skolen for at give eleven indblik i det faglige og sociale miljø på en erhvervsskole
  • Fokus på fagligheden gennem undervisning i form af en hands on opgave, hvor eleverne oplever teorien i praksis (med fokus på det praktiske element)
  • Information om krav til elever på en erhvervsskole
  • Information om indgangen til en erhvervsuddannelse igennem valg af fagretning og de efterfølgende uddannelses- og jobmuligheder