Dit Karrierevalg

Dit karrierevalg

Dit karrierevalg er en aften for alle 8. klasses elever, deres forældre og grundskolens UU-vejledere i Tønder, Varde, Vejen, Fanø og Esbjerg kommuner. Arrangementet afholdes hvert efterår. Dit karrierevalg skaber direkte kontakt mellem områdets erhvervsvirksomheder og de unge.

Hvorfor Dit karrierevalg
Erhvervslivet i Sydvestjylland mærker allerede en begyndende mangel på faglært arbejdskraft. Derudover er den andel af en ungdomsårgang, der begynder på en faglært uddannelse faldende og ligger under det niveau som alle eksperter forventer der er det fremtidige behov.

National målsætning
Regeringen har en målsætning om at 30% af en ungdomsårgang skal have en erhvervsuddannelse i 2025. I dag er tallet omkring 25% i Sydvestjylland.

Arrangører:
Erhvervslivet i Tønder, Varde, Vejen, Fanø og Esbjerg kommuner i samarbejde med erhvervsuddannelsesinstitutionerne i Sydvestjylland