Dit Karrierevalg

Dit karrierevalg

Dit karrierevalg er en aften for alle 8. klasses elever, deres forældre og grundskolens UU-vejledere i Tønder, Varde, Vejen, Fanø og Esbjerg kommuner. Arrangementet afholdes hvert efterår. Dit karrierevalg skaber direkte kontakt mellem områdets erhvervsvirksomheder og de unge.

I 2016 deltog 600 unge og deres forældre og 25 erhvervsvirksomheder. Både 8. klasses eleverne og virksomhederne var specielt begejstrede for at møde hinanden. Det gav mange aha-oplevelser og en direkte snak om job- og karrieremuligheder.

Hvorfor Dit karrierevalg
Erhvervslivet i Sydvestjylland mærker allerede en begyndende mangel på faglært arbejdskraft. Derudover er den andel af en ungdomsårgang, der begynder på en faglært uddannelse faldende og ligger under det niveau som alle eksperter forventer der er det fremtidige behov.

National målsætning
Regeringen har en målsætning om at 30% af en ungdomsårgang skal have en erhvervsuddannelse i 2025. I dag er tallet omkring 25% i Sydvestjylland.

Arrangører:
Erhvervslivet i Tønder, Varde, Vejen, Fanø og Esbjerg kommuner i samarbejde med erhvervsuddannelsesinstitutionerne i Sydvestjylland