Gastronom

image description

Gastronom - Kok
Du kan sammensætte et måltid, så det bliver en oplevelse for kunden at spise.

Du kan arbejde i større og mindre køkkener på spisesteder, eller du kan starte dit eget firma, der fx leverer mad ud af huset.

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. På skolen skal du bl.a. have undervisning i ernæringslære, salg og service, køkkenpraktik samt produktionshygiejne.

Men du skal også have fag som engelsk (ikke som gastronomiassistent), regning og kalkulation samt læring, kommunikation og samarbejde. Du lærer også meget om indkøb og kundeservice.

 

Gastronom - Smørrebrød og Catering
Uddannelsen giver en grundlæggende viden om sundhed, ernæring og madlavning. Du skal kunne sammensætte menuer og vide noget om drikkevarer. Du skal også lære, hvordan man betjener kunder. Og så skal du lære at arbejde i team.

Du lærer at indgå i hele det praktiske forløb med fremstilling og salg af madretter samt forskellige typer pålæg. Du lærer fx om indkøb, tilberedning, servering, afrydning, opvask og rengøring

Arbejdssteder: Cafeterier, Kantiner, Fastfoodforretninger, Delikatesseforretninger

Får du ikke en elevplads efter afslutning på Grundforløb 2, har du mulighed for at starte i skolepraktik på Rybners - og på den måde færdiggøre din uddannelse.

 

undefined