Uddannelser

Send denne side til en ven.






Bager og konditor

image description

Som bager og konditor bager du brød og kager. Du vurderer råvarer og planlægger produktionen på arbejdspladsen. Du kan fremstille et produkt, der tiltrækker kunderne.

Du kan som bager og konditor arbejde på brød- og kagefabrikker eller i bagerier, bagerafdelinger eller konditorier. Der er også mulighed for at starte egen virksomhed.

Som bager og konditor har du en grundlæggende viden om bagning samt fremstilling af kager og desserter. Du kan blande de moderne metoder ved bagning med fagets gamle håndværkstraditioner. Du kan også betjene kunder.

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. På skolen skal du alt efter speciale have undervisning i brødproduktion, dessertproduktion, flødekager og lagkager, rullede deje samt rørte kager og piskede masser. Som bager/konditor lærer du også om beregning af indkøb og salg.

Men du skal også have fag som egenkontrol og arbejdspladsvurdering, varekendskab samt salg og service.

Da en bager ofte begynder sit arbejde om natten, skal du være indstillet på at skulle møde meget tidligt på jobbet.

undefined