Start på en fagretning

Start på en fagretning

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning på grundforløb 1. Fagretningerne består af fem forskellige interesseområder, der spænder vidt lige fra byggeri til livsstil & sundhed. Med andre ord vælger du en fagretning ud fra netop din interesse og bliver klogere på den uddannelse, du gerne vil fortsætte på. 

Du starter med et halvt års grundforløb – grundforløb 1, som tager udgangspunkt i det interesseunivers, du har valgt. På den måde får du mulighed for at snuse til hele fagområdet, inden du vælger dig ind på en uddannelse. 

For at starte på en fagretning skal du komme direkte fra 9. eller 10. klasse, eller du skal have afsluttet 9. eller 10. klasse sidste år. Du skal have mindst 02 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve. 

Har du ikke 02 i gennemsnit skal du bestå en optagelsesprøve i dansk og matematik og efterfølgende samtale for at komme ind på en erhvervsuddannelse. Kontakt en vejleder og hør om dine muligheder.

Muligheder i fremtiden
Fagretningerne åbner mange døre. Du får en anderledes og varieret skoledag sammen med elever på din egen alder. Du får både lov til at bruge hænderne og hovedet og kan se konkrete resultater af det, du laver. Undervisningen veksler mellem selvstændigt arbejde og gruppearbejde. På fagretningerne arbejdes der meget projektorienteret, så du får et indblik i, hvordan det er at arbejde i en virksomhed. 

Find din uddannelse her

Er du under 25 år og har afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end et år siden? Klik her

Er du voksen? (+ 25 år) Klik her

undefined