EUX

EUX uddannelse

Hvad er EUX?
EUX er en erhvervsuddannelse med fag på gymnasialt niveau. Du bliver både en dygtig håndværker, og du opnår et fagligt niveau, som både giver dig en ekstra ballast i dit arbejde og giver dig mulighed for at tage en videregående uddannelse. 

På Rybners Tekniske Skole udbyder vi tre EUX-uddannelser:

 

Du kan vælge at læse videre til for eksempel ingeniør, arkitekt, bygningskonstruktør og meget andet lige efter uddannelsen. På mange videregående uddannelser er mennesker med en håndværkerbaggrund eftertragtede, fordi de har en god forståelsefor, hvad materialer og der kan lade sig gøre.

Hvad kan jeg bruge EUX til?

Der er mange, der siger, at EUX er to uddannelser i en - du får nemlig fag på gymnasialt niveau, samtidig med at du lærer et håndværk og får et svendebrev. Det vil sige, at alle muligheder ligger åbne for dig.

Eller du kan vælge finde et arbejde som henholdsvis elektriker, smed, tømrer eller murer, alt efter hvilken EUX-retning, du vælger. Hvis du senere får lyst til at tage en videregående uddannelse, kan du gøre det uden at tage supplerende fag. Får du lyst til at starte din egen virksomhed, står du ekstra stærkt med den teoretiske ballast fra EUX-uddannelsen. 

Hvordan kommer jeg ind på EUX?
Du skal have folkeskolens afgangsprøve med mindst 02 i dansk og matematik. 

Du kan søge ind via www.optagelse.dk. Du er også velkommen til at kontakte vores vejledere